Riina Grethieli originaalmaalid

Mandalaid, väepilte ja mandalavälju luues olen alati taotlenud, et need toimiksid kui aknad Puhta Maa kogemusse ja selle allikasse – puhtasse teadvusesse –, mis on ühteaegu lõputu ja tühi ruum, aga ka elav energia, mis algolekust lakkamatult ilmub. Nii edastavad mu pildid puhtast ürgilmast tulvava energia erinevaid aspekte, manifesteerudes vibratsiooniliste mustritena, mida olen väljendanud värvide, sümbolite ja geomeetria kaudu. - Riina Grethiel - 

Iga teos on sündinud loomeprotsessis, mis sarnaneb sügavale meditatsioonile, kus on võimalik puudutada puhast algolekut ehk ürgilma ja ka tõelise reaalsuse tuld, mis sealt lakkamatult ilmub ning mille peamiseks väljenduseks on lõputu toetus, soojus ja vastandumiseta heatahtlikkus. Iga teos omab kas tervendavat, ülendavat, jõuduandvat või transformeerivat mõju – vastavalt sellele, mis on vaatajale vajalik. Need maalid toimivad katalüsaatoritena, et vallandada sisemisi protsesse, pakkuda toetust või avada uksi teistele teadvustasanditele. Läbivaks taotluseks on ka see, et vaataja kokkupuude maalidega oleks tema jaoks harmoniseeriv ja tervendav kogemus ning ta saaks laetuks energiast ja illusioonivabast positiivsusest, mis tuleneb teostesse kodeeritud toetusest saavutada keskmesolekust. Sellega kaasneb rõõm, rahu ja heaolu ning usaldus oma isikliku teekonna vastu. 
Tekst valgusesaar.comArray ( [0] => Array ( [lng_id] => 0 [lng_ord] => 0 [short_name] => GLOB [lng_name] => Globaalne ) [1] => Array ( [lng_id] => 1 [lng_ord] => 0 [short_name] => EST [lng_name] => Eesti ) [2] => Array ( [lng_id] => 2 [lng_ord] => 0 [short_name] => ENG [lng_name] => Inglise ) )