Valge Tara thanka, reproduktsioon

Valge Tara thanka, reproduktsioon

Mõõdud ca 28 x 20 cm

Seina peale riputatavad thankad on pildid valgustunud olenditest ning väravad jumaliku energia juurde Tiibeti traditsioonis, mis tõstavad ruumide sagedust ning aitavad keskenduda kõrgematele ja puhtamatele energiatele. Traditsioonilise brokaadist raamiga.

Budistliku traditsiooni tähtsaim naisjumalus Valge Tara sündis legendi järgi ülima kaastunde kehastuse bodhisattva Avalokitešvara pisaratest. Valget Tarat peetakse ka Avalokitešvara naissoost partneriks ning sageli kujutatakse teda istuvas asendis, pidulikult riietatult ja kroonitult, ehituna kõikide bodhisattvale viitavate hinnaliste ornamentidega. Valgel Taral on seitse silma, millest üks asub tema otsaesisel, kaks kummalgi peopesal ning kaks jalataldadel. Õlal kannab ta lootosõit, istudes ise täielikus vadžra-asendis. Valge Tara parem käsi jagab õnnistusi ning vasak õpetusi, hoides samal ajal lootose vart. Valge Tara on valinud endale ülesandeks inimesi tervendada ning nende eluiga pikendada. Igaüks võib Tara poole pöörduda, sest ta aitab kõigil "sansaara ookeani" ületada. Teda nimetatakse ka Kiireks Kaitsjaks, sest kui teda appi kutsute, vastab ta silmapilkselt. Valge Tara mantra on: OM TARE TUTTARE TURE MAMA AYUR PUNYE GYANA PUSHTIN KURUYE SOHA.

Hind: 19.44 EUR

Tekst valgusesaar.comArray ( [0] => Array ( [lng_id] => 0 [lng_ord] => 0 [short_name] => GLOB [lng_name] => Globaalne ) [1] => Array ( [lng_id] => 1 [lng_ord] => 0 [short_name] => EST [lng_name] => Eesti ) [2] => Array ( [lng_id] => 2 [lng_ord] => 0 [short_name] => ENG [lng_name] => Inglise ) )